SE*Himmines Gibson Lucille

Just nu söker vi ingen fodervärd

När honan är dräktig och har kull kommer du vara mycket låst vid henne.(Du kommer inte kunna ta honan och kullen med till en eventuell sommarstuga)
Så det är viktigt att du har tiden och vilja att ge mycket tid åt detta. Har du ont om tid är att vara fodervärd nog inget för dig.
Honan kommer få 2 kullar hos dig. Det är mycket jobb med en kull. Vill ni veta mer så ta gärna kontakt med oss på himmines@gmail.com

Att vara fodervärd till SE*Himmines

innebär att du bor inom en timmes bilfärd från oss.
Det är inte lika viktigt vart du bor om du vill vara fodervärd åt en hane. Önskvärt är , inte längre än 2 timmars bilfärd från oss.
Vårt mål med vår avel är att avla fram rastypiska, harmoniska och trevliga Sibiriska katter.
För att nå vårt mål behöver vi ta hjälp av fodervärdar ibland.

Du betalar inga pengar för katten, utan du betalar med din tid och ditt engagemang.
Då vi har tagit de antal kullar/parningar (2 kullar för hona och 5 kullar för hane) vi kommit överens om vill jag att katten ska får ett bra liv som sällskapskatt hos dig.
Jag önskar att du/ni är utställningsintresserade. Jag hjälper er gärna att komma igång om ni aldrig har ställt ut.
Jag betalar alla kostnader (tester och dyligt) som har med aveln att göra samt anmälningsavgiften till utställningar jag tar initiativet till.
När katten är kastrerad övergår den i din ägo.
Det är SVERAKs fodervärdsavtal vi följer och skriver under på.

Hane

Jag önskar att parningarna genomförs hemma hos fodervärden då jag har fertila honor här hemma. En del hankatter blir fertila tidigt och detta kan ibland leda till problem.
En fertil hankatt kan skrika, jama och vara oerhört rastlös. I värsta fall kan han också börja strila/markera. Detta är naturligtvis jobbigt för fodervärden och för katten. Då är det viktigt att se till att tiden som fertil avelskatt blir så kortvarig som möjligt.
Om problem med orolig och/eller markerande hankatt uppstår som inte fodervärden kan hantera får vi komma överens om en lösning som fungerar såväl för mig som uppfödare, som för katt och fodervärd. Läs gärna på om hur det kan vara att ha en fertil hane! När hans avelskarriär är över, övergår han i din ägo.

Hona


En hona på foder kan få sin kull hos fodervärden eller hos mig, det varierar mellan katt och avtal, men helst vill jag att hon är kvar i sitt hem för att få det så lugnt som möjligt under bebistiden! Får hon kullen hos fodervärden innebär det att fodervärden måste vara beredd på att ta semester eller dylikt runt de dagar då förlossningen är inplanerad. Jag förväntar mig att fodervärden kontaktar mig när ungarna är på väg då jag kommer direkt – som uppfödare är både honkatten och hennes kull mitt ansvar.
Fodervärden får räkna med att jag som uppfödare hälsar på några gånger  under kullens uppväxt.
Att vara fodervärd är ett stort ansvar och man förbinder sig att ta hand om och sköta kattmamman och kattungarna på bästa möjliga sätt!
 
Som uppfödare äger jag alla kattungarna, och bestämmer också vem som ska få köpa dem när det är dags. Jag betalar alla löpande omkostnader för kattungarna, och skulle de inte ha fått nya hem när de är 12 veckor gamla tar jag hem dem till mig tills de är sålda om du önskar det. Annars får de gärna stanna hos dig till de är 16 veckor som är åldern på kattungar när de flyttar som har vårt stamnamn.


Vem passar som fodervärd till SE*Himmines?
*Du som är ärlig, klok, älskar katter
                           *Du sätter alltid kattens bästa först                              
                                              *Du som har tiden och orken det tar att föda upp en kull    
                                                            *Du får väldigt gärna följa med på utställningar                                                                                                  *Jag önskar att katten fortsätter att scannas efter Maine coons kattens        hälsoprogram för HCM. Jag betalar för detta